1. Haberler
  2. Akyazı Haberleri
  3. Emeklilerin zam oranı belli oldu

Emeklilerin zam oranı belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylık yüzde 25 oranında zam yapılacak. Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa teklifine eklenecek.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 milyon emekliyi ilgilendiren bir haber vermişti. Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

‘SEYYANEN ZAM ŞU AN GÖRÜNMÜYOR’

CNN Türk editörü Gülşen Coşkun haberin detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi: Bir teklif var teklifte de yüzde 25 oranında artırılması sağlanacak. Bu önerge teklife eklenecek. Torba teklifte memurlara ilişkin bir düzenleme gelmişti. O teklifte emekliler yer almamıştı. Bunun üzerine Erdoğan emeklilere ilişkin bir talimat verdim demişti. Artık o oran netleşmiş oldu. Bu yüzde 25 oranı çıkmadan önce memur emeklileri için enflasyon oranı kadar zam oranı söz konusuydu. SKK ve Bağ-Kur için oran yüzde 25 olarak netleşti. Çalışmanın yetişip yetişmeyeceği bekleniyordu. Bir oransal zam görmüş olduk. Seyyanen zam şu an görünmüyor. Emekliler için de memurlarla aynı anda geçerli olacak zam oranı. Daha sonra genel kurula sunularak netleşecek.

 

Emeklilerin zam oranı belli oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir