1. Haberler
  2. -MANŞETLER-
  3. Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik kutlama töreni düzenlendi

Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik kutlama töreni düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AHİLİK KUTLAMA TÖRENİ

Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik kutlama töreni düzenlendi.
Akyazı kaymakamı Sayın Mustafa İkbal EŞKİ, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özer, İlçe Jandarma Komutanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan CAN, Halk Eğitim merkezi müdürü Ali Salih Akyüz,Meslek Odaları Başkanları, birçok işletme ve velimizin katılımıyla gerçekleşen tören okul müdürü Sayın Erkan ÖLMEZ’in açılış konuşmasıyla başladı.

Akyazı Madeni Sanatkarlar Meslek Odası Başkanının konuşması, 9. sınıf öğrencilerimizin Ahilik Yemini, Ahilik geleneği ile ilgili belgesel gösterimi, mezun olan öğrencilerimizin önlüklerini 9. sınıf öğrencilerimize teslimi, yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi ödülleri verildi. Programda yılın ahisi seçilen demir doğrama ustası Mümin AKGÜN’e kaftanı kaymakamımız sayın Mustafa İkbal EŞKİ tarafından giydirildi.
Kaftan töreni sonrasında kaymakamımız Sayın Mustafa İkbal EŞKİ, öğrencilerimize hitaben yaptıkları işlerin önemini, ülkemiz ekonomisine katkısı, Ahilik kültürünün yaşatılmasının önemini ve mesleki eğitimin ülkemiz geleceği için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.
Tören sonrasında bütün misafirlere ve öğrencilere geleneksel ahi pilavı ikram edildi.
Okul Yönetiminden yapılan açıklamaya göre ; Programın hazırlanmasında emeği geçen ve destek olan işletmelerimize, Esnaf odalarına, programı hazırlayan başta Erman GÜLEÇ olmak üzere okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Rukiye CİNKARA ARIK, Emrah EFE, Fethi KERMEN ve sunuculuğunu üstlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Ayşe ANGIN’a, Ahilik duasını yapan İbrahim HATİPOĞLU’na ve yemek dağıtımından genel düzenin sağlanmasına kadar özveri ile emeği geçen tüm öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ederiz denildi.

Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik kutlama töreni düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir