1. Haberler
  2. -MANŞETLER-
  3. Afet Haftası’nda SAKTİM’den okulda tatbikat

Afet Haftası’nda SAKTİM’den okulda tatbikat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet Haftası’nda okulda tatbikat yapıldı
Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın timi (SAKTİM), Afet Haftası dolayısıyla öğrencilere afetlerden nasıl korunması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın timi, Afet Haftası dolayısıyla İŞMONT Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tatbikat gerçekleştirdi.

Öğrencilere “Çök, Kapan, Tutun” yöntemi ile yangın anında alınması gereken önlemler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Bu sayede, olası acil durumlar karşısında doğru ve hızlı davranma becerileri kazandırılmaya çalışıldı. Eğitim, teorik bilgilendirmenin yanı sıra uygulamalı olarak da gerçekleştirildi. Katılımcılar, yaşanabilecek acil durumlar için nasıl hazırlıklı olmaları gerektiğini öğrendi.

Eğitimin ardından binanın tahliyesi tatbikatı uygulandı. Bu tatbikatta, öğrencilerin güvenli bir şekilde binayı boşaltma süreci deneyimlenerek, gerçek bir acil durum anında nasıl hareket etmeleri gerektiği pratikte gösterildi. Katılımcılar, tatbikat sonrası yapılan değerlendirmelerle, eksik oldukları noktaları belirleyerek, kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

Afet Haftası’nda SAKTİM’den okulda tatbikat
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir