Düzce ilinde jandarma, tarihi eser kaçakçılığına karşı önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda, ekipler Aynalı köyünde yaşayan K.B.’nin evine baskın düzenledi.
Baskın sırasında yapılan aramalarda, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen bazı tarihi eserler ele geçirildi. Bu eserler arasında 3 adet tarihi el yazması kitap, 2 sandıklı şerit halinde Tevrat ve bir tablo bulunmaktaydı. Ele geçirilen bu değerli eserler, koruma altına alınarak Konuralp Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Olayla ilgili olarak, 4 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma, tarihi eser kaçakçılığına karşı yürüttüğü çalışmalarla bu tür suçların önüne geçmeyi hedefliyor.