1. Haberler
  2. -MANŞETLER-
  3. 3. Okullar Sahnede Tiyatro Festivali Tiyatro Yarışmasında Akyazıya 2 Ödül

3. Okullar Sahnede Tiyatro Festivali Tiyatro Yarışmasında Akyazıya 2 Ödül

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3.GELENEKSEL OKULLAR SAHNEDE TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geleneksel tiyatro festivalinde ödül töreni

Adapazarı Belediyesinin destek ve katkılarıyla Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 3. Okullar Sahnede Tiyatro Festivali ödül töreni Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Bilal Kuriş, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Engin Kahraman, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladılar.

ÖĞRETMEN TİYATRO EKİBİNDEN ÇOCUK OYUNU

Festival ödül töreni öncesi, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Tiyatro Ekibi hazırladıkları “Kaptan Geri Dönüşüm ve Arkadaşları” adlı çocuk oyununu sahnelediler. Sıfır atık-geri dönüşüm ve değerler eğitimi ile ilgili olan oyun seyirci çocuklar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

COŞKUYLA GEÇEN FESTİVAL

Tiyatro festivalinde il geneli 5 okuldan 80 öğrenci performans sergilerken 1500 öğrenci de seyirci olarak katılım sağladı. 28-31 Mayıs tarihleri arasında Orhangazi Kültür Merkezinde coşkuyla geçen festivalde seçici kurul dört farklı kategoride ödülleri okullara dağıttı. Tüm okullara plaket ve öğrencilere katılım belgesi verildi. Ödüller ise protokol tarafından öğrenci ve öğretmenlere takdim edildi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Üstün Performans Gösteren Kız Oyuncular

Meryem Ak – Mehmet Zümra Kuş Ortaokulu

Berra Gülsüm Şahin – Mehmet Selim Kiraz İHO

Gülfem Cansız – Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu

Üstün Performans Gösteren Erkek Oyuncular

Yücel Ballık Ortaokulu – Mustafa Tarcan

Mehmet Zümra Kuş Ortaokulu – Eren Fatih Keskin

Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu – Yunus Eymen Türker

En İyi Kostüm-Dekor-Müzik

Akyazı TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu

En İyi Oyun

Akyazı TOBB Hüsamettin Bayraktar Ortaokulu

EĞİTİME VE SANATA VERİLEN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

Festival kapanış töreni konuşmasında festivale katılan okulları tebrik eden Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Engin Kahraman, festival sürecinin başından sonuna kadar olan süreçte destek ve katkılarını esirgemeyen Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya, Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel’e, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’a teşekkürlerini iletti. Kahraman, tiyatro kültürünün öğrencilere kazandırılması, öğrencilerin sanatla her daim iç içe olmaları için bu festivallerin gerçekleştirilmesine devam edileceğini, öğretmenlerin bu konudaki emeklerinin çok kıymetli olduğunu belirtti.

SANATLA İLGİLENEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Festival kapanış ve ödül törenine katılan İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, kültür sanat etkinliklerine katılan, bu alanlarda emek veren öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek yaptıkları işin çok kıymetli olduğunu, bu organizasyonlarla onları desteklemeye ve yetenekleri ön plana çıkartmaya devam edeceklerini belirtti.

Bakırtaş, Festivale destek ve katkılarını sunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve ekibine, festival organizasyonunu gerçekleştiren Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, seçici kuruldaki öğretmenlere, festivale katılan okullara emekleri için teşekkürlerini iletti.

3. Okullar Sahnede Tiyatro Festivali Tiyatro Yarışmasında Akyazıya 2 Ödül
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir