Hanyatak köyü Güzelleştirme ve Kalkınma Derneği Başkanı Naim Bekdemir’den Acelle Yaylası’na yapılan yapılara tepkilerle ilgilerle ilgili açıklakma.Acelle Yaylası’nda 3 ayrı betonarme yapının yapılması vatandaşların tepkisine yol açmıştı. Dernek başkanı binalarla ilgili konuştu.
Dernek Başkanı Naim Bekdemir, sosyal medyada ve haberlerde ‘Acelle Yaylası’na beton evler yapılıyor’ şeklinde ortaya atılan iddiaların yanlış olduğunu kaydederek; ”
Orada 1’i cuma camisinin bahçesine bay bayan tuvaleti diğeri kadırga alanı diye tabir edilen piknik alanında Kadırga zamanı ve diğer zamanlarda gelen misafirler için balkon kulis tabir edilen şekilde bir yer. alt katında ise piknikçilerin kullanıcağı tuvaletler sağlık odası ve hizmet alanıdır Bir tanede ızgara ve kamelyaların muhafazası için bir alan yapılmaktadır. Bu hizmet binalarının kapıları yoktur halkımıza açıktır yani “dedi.
Bekdemir’in açıklamaları şöyle; ”
Oraya yapılanlar ev değil. Dernek tarafından şenliklere gelen protokol ve misafirler için bina yapılıyor. Bu bina bittiğinde tamamıyla ahşap görünümlü olacak. Geçen yıl şenliklere milletvekili ve vali geldi, mevcut seyir terasında kalabalık nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşandı. Sallandı, çöküyordu. Bu sene daha sağlam bina yapma ihtiyacı doğdu. Biz de başladık. Pikniğe gelen vatandaşlar burayı ev sanmışlar. Bunlar ev değil. Üst katı Vali bey, milletvekilleri ve dışarıdan gelen misafirleri ağırlamak maksadıyla şenlikleri izleyip konuşma yapabilmeleri için yaptığımız bina alt katı ise tuvaletler sağlık odası gibi yine vatandaşlarımız için çok amaçlı binadır ve yıl boyu ücretsiz faaliyet edecek.
Biz sadece ana iskeleti beton yapıyoruz. Bunun sebebi de orada lavabolar olacak. Ahşap olunca bu olmuyor. Sudan çürüyor veya ( yakıyorlar ) üst katı ise gelenleri seyir terasına çıkardığımızda ahşap kaldırmıyor. Tehlike oluşuyor. Sağlam olması için beton yaptık. Bittiğinde güzel bir görünümü olacak. Dışını ahşap kaplayacağız. Doğa örtüsünü bozmayacak şekilde planlıyoruz. Hizmet için yapılıyor. Yanlış anlaşılmış.
Proje bittiğinde kardırga alanında ağaçlandırma çalışması yapacağız. Izgara ve kamelye yerleriyle doğaya uygun çok güzel bir alan haline gelecek. Izgaralarımız geldi bunlar buraya gelen piknikçilerin kullanımına ücretsiz sağlandı kamelyalarda aynı şekilde. Fakat kışın bunların muhafazası için beton yere ihtiyaç olunuyor bu sebepten bu yapılar yapıldı. Burası şahıs malı veya yapısı değildir. Burası Akyazı halkı ve dışarıdan pikniğe gelen misafirlerimiz için yapılan binalardır. Yılda ‘3 gün kadırga oluyor’ deniliyor. Mayıs ayında başlayarak eylül ayına kadar her ay burada yüzlerce insan geliyor. Doğru dürüst tuvalet mescit yok. Bunlar ihtiyaç. Bu ihtiyaçlar için birde dernek olarak kolları sıvadık. Buraya bunları kazandırdık. Bittiğinde gerçekte ahşap görünümüyle çok güzel olacak. Birde bekçi tahsis ettik. Piknikçilere yardımcı oluyor. Çevreyi toparlıyor ve bu hizmetleri koruyor. Şenliklerimiz ise gerçekten büyük bir organizasyon. Marmara bölgesinde en büyük etkinlik festival burada oluyor. 200 bin kadar misafir geliyor. Doğru düzgün mescit, tuvaletimiz yok. Bu talepleri karşılamak üzere yola çıktık yaptık.
Burada hiçbir oda yok. Açık iskelet tribün olarak misafirleri ağırlayacak . Alt kısımları tuvalet ve su gibi özellikle piknikçilerin hizmetinde olacak. Ayrıca festival zamanları sağlık merkezi ve çok amaçlı kullanılacak.
Sadece bu değil buraya görevli tuttuk vatandaşlar çöplerini toplamıyor. Doğru düzgün çöp kovası yok. Hayvanlar buradaki atıkları yerken poşetleri yiyor. Hayvanlar zarar görüyor. Bunlarında önüne geçmek için önlemler aldık.
Biz bir ücret talep etmiyoruz. Tamamen burası Akyazı’nın mülküdür ve vatandaşımıza hizmet için yapılmıştır. Bittiğinde gerçekten güzel bir hizmet ortaya çıkacak.”