1. Haberler
  2. Manşet
  3. Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi’nde Otizm Etkinliği

Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi’nde Otizm Etkinliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yılın nisan ayında kutlanan Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi’nde otizmle alakalı video görüntüsü nisan ayı boyunca halka izletiliyor.

Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Sn. Dr. Gülşah Yılmaz’ın önderliğinde sağlık adına çeşitli etkinliklerin halka sunulmasına imkan sağlayan Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi, son dönemde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı halkın takdirini toplamayı başardı.

Otizm Nedir?

Her yıl nisan ayı otizm farkındalık ayı, 2 nisan otizm farkındalık günü olarak kutlanmaktadır. Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bir sürecin sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış (takıntılı) davranış biçimlerine sahip olması ile betimlenir.Otizmin temel belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmektedir.

Bilinen tek çare, erken tanı ile yoğun özel eğitim

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi ise, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve ardından gelecek haftada en az 20 saat özel eğitimle otizmli çocukların hayatlarında büyük fark yaratmak, sağlıklı gelişim gösteren akranları ile birlikte aynı okulda okuyacak seviyeye getirmek mümkün olabilmektedir.

Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi’nde Otizm Etkinliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir