1. Haberler
  2. -MANŞETLER-
  3. Akyazıda Şehit İsmail Haniye İçin Dua İsrail İçin Lanet Okundu

Akyazıda Şehit İsmail Haniye İçin Dua İsrail İçin Lanet Okundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii önünde toplanan vatandaşlar Hamas lideri İsmail Haniye için dua ederken, İsrail’e tepki gösterdi.
Tahran’da bulunan Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail’in saldırısında yaşamını yitirdi. Akyazı  Sivil Toplum Kuruluşları’nın öncülüğünde bugün İsmail Haniye için ikindi namazının ardından GSP Camii’nin önünde toplanıldı.

Akyazı İHH Başkanı Emin Akbayrak ve İlçe spor müdürü Adem Altun vatandaşlara seslendi.
“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar.” (Bakara 154)

Seçildi Yok Saydılar, Savaştı Terörist Dediler, Direndi Şehit Ettiler.

Bu gün burada İsrail’in Tahran’da gerçekleştirdiği alçakça bir suikast sonucu şehit edilen Hamas lideri İsmail Heniyye’nin gıyabi cenaze namazını kılmak için toplanmış bulunuyoruz.

“Canımız, kanımız, ailemiz, çocuklarımız, evlerimiz; Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun” diyerek ülkesinin onuru Müslümanların yitiği için mücadele eden Eski Filistin Başbakanı ve Hamas Lideri İsmail Haniyye, İsrail’in alçakça bir saldırısıyla şehit edildi.

Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Heniyye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına ve İslam ümmetine başsağlığı diliyoruz. Biz onun Özgür Filistin için, özgür Kudüs için, ümmetin izzeti, haysiyeti için mücadelesine şahidiz.

Heniyye’nin Mülteci kamplarından liderliğe uzanan hayatı Filistin’in bağımsızlığı için verilen mücadeleyle geçti. Yaşamını Filistin davasına, Filistin’e barış ve huzur gelmesine adayan, aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmeyen İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüştür. Heniyye’nin aziz hatırası Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır.

Bu saldırı, aynı zamanda Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail’i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da alçakça katledilmesini lanetliyor, tüm Filistin Halkına başsağlığı diliyor, Filistin’de 50 bin şehidin kanına karışan bu aziz kanın Özgür Kudüs’e, Nehirden Denize Özgür Filistin’e açılan yol olduğuna inanıyoruz.

Bu şehadete misilleme farzdır. Ve bu farzı yerine getirmek imkan sahibi tüm Müslümanların boynunda bir borçtur.

ABD Kongresi’nde yaşananlar Filistin’de yaşanan savaşın İsrail Filistin arasında değil, Filistin ile ABD ve tüm kuklaları arasında olduğunun göstergesıdır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın İsraildeki zulümle ilgili olarak “Nasıl Karabağ’a gittiysek oraya da gideriz” söylemine karşı İsrail Dış İşleri Bakanının Saddam Hüseyin hatırlatması yaparak tehditkar diline karşı Cumhurbaşkanımızın yanındayız, millet olarak bir ve beraberiz.

Soykırımcı, katliamcı, eli kanlı katiller bilsin ki Türkiye her zaman Filistin’in ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir. Ve Diyoriz ki Ey Netenyahu
Sonun Firavun gibi Nemrut gibi olacak. Zalimler İçin Yaşasın Cehennem

AKYAZI STK PLATFORMU

CUMA GÜNÜ GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK
İsmail Haniye için Cuma günü aynı camide Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Akyazıda Şehit İsmail Haniye İçin Dua İsrail İçin Lanet Okundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir