1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İmalat Sanayisinde Hız Kazanmanın Yeni Adı Standart Teknik Ürünler

İmalat Sanayisinde Hız Kazanmanın Yeni Adı Standart Teknik Ürünler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmalat sanayilerinde bir ürün ne kadar hızlı teslim ediliyorsa o işletme için yeni işlerin gelmesi o kadar yüksek olmaktadır. Ama bahsettiğimiz imalat sanayisi olduğu için standart üretimler yerine özel üretimlerin ağırlıklı olduğu bir alanda her yeni projede yeni parçalara ihtiyaç duyulmakta ve bu parçaların firma bünyesi içerisinde imal edilmesi hem zaman hem de ekonomik yönden verimli olmamaktadır.

Bu konuyu biraz daha açmak istersek, özel imalatların ağırlık olduğu bir makine üretim işletmesinde, bir müşteriden döner tablalı yani rotary table içeren bir üretim bandı imal etmesi istenmiş olsun. Bu proje için çelik konstrüksiyonun yapılması konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur fakat iş rotary table yani döner akşam konusuna geldiğinde ise bu ürünü firma bünyesi içerisinde imal etmek gerçekten zorlayıcı olacaktır. Özellikle bu ürün hakkında daha önce tecrübesi yoksa ve de verimliliği konusunda uzun süren test çalışmaları yok ise bu ürünü imal etmesi için harcanan zaman hem çok daha fazla olacak hem de verimliliği konusunda bir garanti verilemeyeceği için umulmadık bir anda vereceği hata ile iki tarafın da mağdur olmasını sağlayacaktır.

Peki çözüm nedir?

Bu konuda tüm dünyada kullanılan bir yöntem olan standart teknik ürünler işletmeler için büyük bir zaman tasarrufu sağlamakta ve her daim aynı kaliteyi tutturdukları için imalatlarda güvenle kullanılmaktadır.

Peki standart teknik ürünler tam olarak nedir?

Standart teknik ürünler, imalat sanayi ve çeşitli endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılan parça ve makinelerden oluşmaktadır. Örneğin, yukarıda da verdiğimiz gibi rotary table bir standart ürün olmakta. Yada alümniyum boru bağlantı elemanları, cnc torna aynası ayakları, mil göbek bağlantı elemanları, sigma profil bağlantı elemanları, bilyalı setskur, indeksleme pimi, iş parçası bağlama sistemleri, pens ve pensli ayna sistemleri, teleskopik raylar, kayar kızak yatakları, kardan mafsalları, küresel mafsallar, çeşitli bağlantı elemanları, neodyum ve alnico mıknatıs türleri, dişli çark sistemleri konik ve alın dişli, yağ seviyesi kontrol sistemleri, makine el çarkları ve tutamaklar, 5 eksen cnc freze mengeneleri, çeşitli cnc tezgah tablası, pimli civatalar, delme burçları, merkezleme pimleri gibi binlerce ürün ve yüzlerce kategoride standart teknik ürünler listelenmektedir.

Bu konuda dünya çapında isim yapmış Alman markası Norelem, sahip olduğu 70.000’den fazla ürün ve 70 yıldan fazla deneyimi ile yüksek Alman teknoloji ile din standartlarına uygun yüksek kalitede standart teknik ürünleri imal etmektedir. Bu ürünlerin Türkiye’deki satışı ve teknik mühendislik hizmetleri ise Teknik Ürünler sitesi aracılığıyla olmaktadır.

İhtiyacınız olan tüm standar teknik ürünler için 7/24 destek alabileceğiniz bir sisteme sahip olan teknik ürünler sitesini ziyaret ederek ürün bilgileri ve fiyatları konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

İmalat Sanayisinde Hız Kazanmanın Yeni Adı Standart Teknik Ürünler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir