Ramazan Bayramı dolayısıyla, kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu özel günler kapsamında hükümlülerin aileleriyle daha sıcak ve samimi bir bağ kurmalarını sağlamak amacıyla açık görüş izni verileceğini duyurdu.
Ramazan Bayramı’nda Açık Görüş İzni
Bakan Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların, ziyaret hakkı bulunan yakınlarıyla gerçekleştirecekleri görüşmelerin, Ramazan Bayramı nedeniyle açık görüş olarak yapılmasına imkân sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. Bu kararın, hükümlülerin psikolojik iyilik halleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Uygulama, hem aile bağlarının güçlendirilmesine hem de hükümlülerin moral bulmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu bağlamda, bayramın ruhuna uygun olarak yapılan bu düzenlemenin, toplumda pozitif bir etki yaratması bekleniyor.