Sakarya’nın Kaynarca ilçesindeki sazlık alanda başlayan yangın, kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü bir ortamda, rüzgarın etkisiyle komşu il Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki ağaçlık ve sazlık alanlara sıçradı.
Yangında Zarar Gören Alan
Yangın, öğle saatlerinde Kaynarca’nın Arifağa mevkisindeki Kanlı Göl çevresinde, iki farklı noktada çıktı ve toplamda 12 hektar alanda zarar meydana geldi. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Ancak, kıvılcımlar rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Kocaeli’nin Kandıra ilçesine ulaştı.
Yangının Yayılması
Öğleden sonra saat 16.00 civarında, Kandıra ilçesinin Karaağaç ve Babalı mahalleleri arasında bulunan ağaçlık ve sazlık alanlarda yangın başladı. Yangının çıkışıyla birlikte, bölgedeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi ve kısa sürede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü ve Kandıra Belediyesi’ne bağlı ekipler olay yerine sevk edildi.
Müdahale ve Kontrol
- Kocaeli’den 40 personelden oluşan ekipler, yangına müdahale ederek durumu kontrol altına aldı.
- Yangın sonucu toplamda 12 hektar büyüklüğünde ağaçlık ve sazlık alan ciddi şekilde zarar gördü.
- Bölgede, ekiplerin soğutma çalışmaları devam etmekte, yangının yeniden alevlenmemesi için önlemler alınmaktadır.