Saldırılarda en az 326 Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail, ABD Başkanı Donald Trump’ın önerisiyle Hamas ile varılan ateşkes anlaşmasını bozarak, Gazze Şeridi’ne yönelik yeni bir geniş çaplı saldırı başlattığını açıkladı.
İsrail ordusu, Gazze’de Hamas’a ait olduğu iddia edilen hedeflere yeniden kapsamlı hava saldırıları başlattı.
EN AZ 322 FİLİSTİNLİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Filistin haber ajansı WAFA’nın haberinde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlattığı geniş çaplı saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.
İsrail’in Gazze Şeridi genelini hedef alan saldırılarda ölenlerin sayısının çoğu kadın ve çocuk 326’ye çıktığı, en az 90 yaralının da bölgedeki hastanelere ulaştırıldığı aktarıldı.
Hayatını kaybedenlerin yarısından fazlasının Gazze’nin güney bölgelerinden olduğu kaydedildi.
Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını hedef alan saldırılar sonucu ölen 2’si çocuk 5 sivil ile onlarca yaralının Kuveyt Hastanesi’ne kaldırıldığı ifade edildi.
İsrail’in Gazze kentine düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren 15’ten fazla kişinin cansız bedeni ile 20’den fazla yaralının hastanelere ulaştırıldığı belirtilen haberde, Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda yer alan Avde Hastanesi’ne de 14 kişinin cenazesi ile 70’ten fazla yaralının getirildiği belirtildi.
Ayrıca, Avde Hastanesi’ne 6’sı çocuk 8 Filistinlinin cansız bedeni ile çok sayıda yaralının getirildiği kaydedildi.
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi genelinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullar ile bu kişilerin kaldığı çadırlar ve bölge halkının evlerini hedef almayı sürdürdüğü ifade edildi.
İsrail bombardımanı nedeniyle arama kurtarma ekiplerinin hedef alınan bölgelere ulaşmakta ciddi sıkıntı çektiği kaydedildi.
BEYAZ SARAY, İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARI KONUSUNDA ABD’YE DANIŞTIĞINI TEYİT ETTİ
Beyaz Saray, İsrail’in bugün Gazze’ye düzenlediği saldırılar konusunda ABD’ye danıştığını açıkladı.
Fox News’e konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, İsrail’in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara dair açıklamada bulundu.
ABD’nin bu saldırılar hakkında önceden bilgisi olduğunu teyit eden Leavitt, İsrail’in saldırılar konusunda Beyaz Saray ve Trump yönetimine danıştığını söyledi.
Leavitt, “Kıyamet kopacak.” ifadesini kullanarak, Trump’ın İsrail’e destek olmaktan korkmadığını belirtti.
İSRAİL: CEHENNEMİN KAPILARI AÇILACAK
Ateşkesi bozarak Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarla yeniden sivilleri hedef almaya başlayan İsrail, Hamas’ın esirleri serbest bırakmaması halinde “cehennemin kapılarının açılacağını” savundu.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrailli esirleri serbest bırakmayı reddetmesi nedeniyle saldırıları yeniden başlattıklarını öne sürdü.
Katz, “Hamas esirlerin tamamını serbest bırakmazsa Gazze’de cehennemin kapıları açılacak.” ifadesini kullandı.
Şiddetli saldırılar düzenleyecekleri tehdidinde bulunan Katz, hedeflerine ulaşana kadar saldırıları sürdüreceklerini kaydetti.