Etkinlik sırasında Afiş sunumu, broşür dağıtımının yanında ayrıca kişinin genel sağlık durumuna dikkat çekmek için tansiyon ve şeker ölçümü de yapıldı.
En çok Mart-Temmuz ayları Arasında tehlike oluşturan hastalığa karşı bir farkındalık yaratmak için başta İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz önderliğinde doktorlarımızın çabasına Cumadan çıkan vatandaşlar ilgiyle karşılık verdiler.
Standın önüne gelenlerin şeker ve tansiyonları ölçülürken sırada bekleyenler de broşürleri incelemeyi ihmal etmediler. Gelen ilgiden memnun olan sağlık görevlileri ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz şeklinde açıklamada bulundular.
Keneler Nasıl Tanılır Ve Nerelerde Bulunur?
Keneler otlaklar,çalılıklar ve kırsal alanlarda yaşayan küçük oval şekillerdir. 6-8 bacaklı, uçamayan , sıçrayamayan hayvanlardır.Hayvan ve insanlarının kanlarını emerek beslenirler ve bu sayede hastalıkları insanlara bulaştırabilirler.
Ülkemiz kenelerin yaşamaları için çoğrafi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir. Türlere göre değişmekle beraber kenelerin, küçük kemiricilerden , yaban hayvanlarından evcil memeli hayvanlara ve kuşlara (özelikle devekuşları) kadar geniş bir konakçı spektrumları mevcuttur.