Sakarya’nın güzel doğal alanlarından biri olan Pamukova ilçesindeki İnönü Yaylası, bu kez acil bir kurtarma operasyonuna ev sahipliği yaptı. 4 gün boyunca bölgede kamp yapan 3 vatandaş, yoğun kar yağışı sonucu mahsur kaldı. Bu kişiler; 64 yaşındaki Ali İhsan S., 56 yaşındaki Enver M. ve 54 yaşındaki Talha A. olarak belirlendi.
İstanbul ve Kocaeli’den İnönü Yaylası’na gelen bu üç kişi, kamp kurduktan sonra aralıklarla yağan kar nedeniyle zorlu bir durumla karşı karşıya kaldı. Karda kalınlığın iki metreyi aşmasıyla, bulundukları yerden çıkamadılar. Mahsur kaldıklarını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
İhbar üzerine, olay yerine hemen jandarma, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği yoğun ve zorlu çalışma sonucunda, mahsur kalan 3 kişi bulundukları yerden kurtarıldı. Kurtarma işlemi, bölgedeki zorlu hava koşullarına rağmen başarıyla gerçekleştirildi.
Kurtarılan vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirilerek durumlarının iyi olduğu bilgisini aldılar. Kurtarma ekiplerine teşekkür eden Ali İhsan S., Enver M. ve Talha A., bu tür durumlarda hızlı müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.